Grafisk Design
Share

Som grafisk designer er din portefølje et av dine viktigste kort til å skape en karriere. Designporteføljen er presentasjonen av arbeidet ditt, kompetansen din og ditt potensiale for framtidige arbeidsgivere. Vi jobber i en hard industri der de sterkeste overlever, og konkurransen for jobbene er høyere enn noen gang. I denne artikkelen har vi tatt en prat med seks designere som har hatt suksess i karrieren sin for å høre deres synspunkter rundt temaet.

Magnus Helgesen,

Magnus Helgesen

Senior designer / partner
Anti Grandpeople, Bergen

Alexander Fjelldal,

Alexander Fjelldal

Senior grafisk designer
Innoventi, Arendal

Maria Sætre,

Maria Sætre

Creative Director
Commando Group, Oslo

Nina Høybakk,

Nina Høybakk

Designer / Manager
Ginungagap, Karmøy

Mats Henriksen,

Mats Henriksen

Daglig leder / Industridesigner MNID
Ghost Design, Stavanger

Svein Haakon Lia,

Svein Haakon Lia

Creative Director / Founding Partner
Bleed, Oslo

 

Omtrent hvor mange porteføljer ser du på per måned, eller år?

Maria, Commando Group
Jeg ser i gjennomsnitt kanskje en portefølje i uka, noen ganger flere eller færre. Det er sesongvariasjoner.

Alexander, Innoventi
For å vurdere mulige nye kolleger, kanskje fire-fem. Ellers bruker jeg porteføljer for å finne inspirasjon. Eller stjele ideer, for å kalle en spade for en spade.

Magnus, Anti Grandpeople
Det pleide å være et sted mellom 15 og 25 hver måned for et par år siden. Det er færre nå etter at Grandpeople slo seg sammen med Anti. Nå vil jeg si at vi mottar mellom fem og 15 porteføljer hver måned på grandpeople-epostene.

Nina, Ginungagap
Litt vanskelig å svare på da det varierer fra år til år, men vil tro det er et sted mellom fem og ti i løpet av et år.

Mats, Ghost Design
Normalt fem-seks porteføljer per måned. Dersom vi søker folk kan det bli veldig mange. 50-100 per stilling.

Svein Haakon, Bleed
Vi er heldige på Bleed, vi får mellom 15-30 stykk i uken. Det blir mye i året.

Bleed  sin online portefølje

Bleed sin online portefølje

Hvilket råd ville du gitt til en designer når de lager eller presenterer porteføljen sin?

Maria, Commando Group
Slapp av, gjør ditt beste og vær deg selv. Hvis du ikke finner tonen med den du viser mappa til, har du heller ikke lyst til å jobbe der. Vi har sett mange mapper, og klarer å se hva du kan, selv om du er nervøs. De fleste designere er det, veldig få av oss er entertainer-typen.

Det er allikevel viktig at du kommer forberedt, og vis at du er interessert. Gå inn på nettet, finn din favoritt-jobb blant ting vi har gjort og fortell oss hvorfor du liker akkurat den. Husk navnet på de du skal møte, og litt fakta om byrået. På hvilket vis tror du at du passer for oss? Og hvorfor synes du at vi er interessante for deg?

Alexander, Innoventi
Ta med jobber som ligger på det nivået du vil jobbe på. Kom fort til saken. Fortell hvilket problem du har løst. Bruk tid på presentasjon. Porteføljen forteller om smaken din.

Magnus, Anti Grandpeople
Det aller viktigste for at jeg skal stoppe opp er de visuelle kvalitetene i et prosjekt. Hvis det ser bra ut øker sjansene for at jeg begynner å lese om prosjektet. Ligger det gode tanker bak prosjektet så er det en stor bonus. Bruk tid på å få prosjektet til å se best mulig ut. Lag gode visualiseringer, og la de gjerne avvike fra det ferdig publiserte resultatet hvis du føler det er nødvendig.

Unngå store og tunge PDFer. Det beste er å få porteføljen online. Jeg kan på det varmeste anbefale den nye online porteføljeløsningen Peeky.com, som Grandpeople har vært med på å utvikle 😉

Nina, Ginungagap
De må vite at selvtillitten er på plass. De må være stolte og fornøyde med porteføljen sin, og vise at de har øvd på å presentere. De må også kunne forklare idéen bak arbeidet.

Mats, Ghost Design
Ikke vær for kreativ i presentasjonen. Vær ryddig og ha orden. Det er jobbene som er viktige. Ikke vis for mange – kun de du er fornøyd med og som du kan snakke om. Vis gjerne hvordan du har kommet frem til det endelige resultatet, i form av research, moodboard, skisser, etc. Slik får vi en oppfattelse av hvordan du tenker og løser oppgaver. Hvis du vil vise bredde så er det fint, men hvis jobben ikke er 100% i sin helhet så vil det, selv om intensjonen er god, trekke ned inntrykket. Vær 100% ærlig med hva du har bidratt med hvis det har vært andre involverte i arbeidet. Vi ser utrolig mange porteføljer. Det hender ofte at designere vise samme jobb, uten at det kommer frem at flere har vært involvert.

Svein Haakon, Bleed
Prøv å vise en tanke og et spenn i hver jobb. En logo alene har liten verdi, implenteringskonsepter gjør den spennende. Dropp arbeider som du egentlig ikke liker men har hvert publisert. Vær ærlig i ditt utvalg.

Ghost Design sin online portefølje

Ghost Design sin online portefølje

Hva ser du etter i en designportefølje?

Maria, Commando Group
Gjennomtenkte konsepter, en følsomhet i forhold til komposisjon. Et snev av humor. Gjennomføringsevne og nøyaktighet. De fleste vil starte på et juniornivå hos oss, og det betyr at de må kunne produsere foreksempel trykksaker. Det krever en vilje og evne til å gjøre ting nøyaktig. Skrivefeil og limflekker trekker ned.

Alexander, Innoventi
At designeren tøyer strikken, våger å velge bort ideer, rendyrker konsepter. For meg er forbedring viktigere enn nyskaping. Jeg er nok litt konservativ.

Magnus, Anti Grandpeople
Oppsiktsvekkende visuelle løsninger, solid håndverk og god sensibilitet.

Nina, Ginungagap
Idé og utførelse. Valg av typografi og farger, og ikke minst nøyaktighet!

Mats, Ghost Design
Kvalitet. Det er vanskelig å definere, men du ser veldig raskt om den holder en viss standard. Ideen er nødvendigvis ikke så viktig som du tror. Men gjennomføring og kvalitet er superviktig. Kvalitet i arbeidet er noen som kommer med erfaring, men ulike designere har forskjellig syn på dette. Reflekterte løsinger som viser god forståelse for oppgaven.  En evne til å ta jobben opp ett nivå.

Svein Haakon, Bleed
En tydelig helhetlig designforståelse og engasjement utover skoleoppgaver.

Hvor mange arbeider består den perfekte portefølje av?

Maria, Commando Group
Vanskelig å si – tre store konseptuelle branding-jobber, et layoutprosjekt og tre mindre, litt morsomme ting? Vi liker også veldig godt å se egeninitierte ting, det viser engasjement.

Alexander, Innoventi
Så få som mulig, men ikke færre. Har du en bredde, vis den frem. Går du i dybden, vis nok arbeider til å vise frem spesialiseringen.

Magnus, Anti Grandpeople
Det er ikke så viktig. Bare oppdater den så ofte du kan. Erstatt det kjedeligste med det som er mest spennende. En god portefølje kan aldri bli god nok.

Nina, Ginungagap
Jeg vil si opptil 10 arbeider holder for å gi en riktig inntrykk. Vær bevisst og ikke tenk kvantitet foran kvalitet.

Mats, Ghost Design
Ikke nødvendigvis så veldig mange, men det bør være min. 5 jobber. Hvis gjerne at du takler ulike type jobber. Hvis jobbene er veldig like må du prioritere vekk.

Svein Haakon, Bleed
Det finnes ingen fasit. Noen trenger 5 andre trenger 20.

Ginungagap sin online portefølje

Ginungagap sin online portefølje

Hva slags type arbeid bør være inkludert eller ekskludert i en designportefølje?

Maria, Commando Group
Ting du selv ikke er stolt av, bør helt klart ikke være med. Jeg liker også å skisser, eller bøker som viser prosessen, særlig i de tilfellene der vi leter etter noen å ansette. Det er mer interessant for oss å ansette en junior med en god prosess, enn en med et kult sluttresultat, fordi de prosessorienterte fungerer bedre i et team.

Alexander, Innoventi
Se over

Magnus, Anti Grandpeople
Det du er mest interessert i å jobbe med bør alltid ekskludere det du egentlig ikke er så interessert i. Hvis du vil vise at du kan jobbe jevnt bra med et vidt spekter, så er det en løsning. Andre velger å fokusere på sin egen signatur.

Nina, Ginungagap
Det stilles ingen kriterier, men det må representere designeren som bor i deg.

Mats, Ghost Design
Personlige prosjekter er ofte ikke så interessante. Skolearbeid er fint men hvis du har hatt noen år i byrå så bør det ikke være mye slikt. Uttdatert arbeid bør du vurdere nøye om du skal ha.

Svein Haakon, Bleed
Som nevnt tidligere; arbeider som er med kun fordi de har blitt publisert bør alltid ekskluderes. Ta med ting jobber du ærlig talt liker og kan fortelle  om med innlevelse.

Commando Group  sin online portefølje

Commando Group sin online portefølje

Hva er den mest minneverdige porteføljen du har sett, bra eller dårlig?

Maria, Commando Group
Vi har sett mange minneverdige porteføljer, bra og dårlige, og bare uvanlige, men jeg synes det er vanskelig å trekke frem noe. Vi har blant annet hatt en fyr innom med en bunke malerier.

Alexander, Innoventi
Vet ikke om det gjelder som en portefølje, men Laucke Siebein slår meg i bakken. Kan ikke huske noen veldig dårlige i farta.

Magnus, Anti Grandpeople
Det gjør litt vondt å si det, men det er svært få som jeg vil kalle bra porteføljer. Jeg vil kanskje si at opptil 10% av alt vi har mottatt opp gjennom åra har havnet i folderen “gode porteføljer”. Resten er for det meste veldig snille eller litt kjedelige. Noen få er også veldig dårlige, men det holder vi for oss selv. Det er veldig personlig å la andre se arbeidene dine, og jeg vil helst ikke såre noen.

Nina, Ginungagap
Sanda Zahirovic sin porteføljer er nok den som har gitt det beste inntrykket. Hun hadde opparbeidet seg verdifull erfaring fra studier og jobb i London. De som har tro på at de kan gjøre en god job som grafisk designer, er smarte nok til å skaffe seg en god utdannelse.

Mats, Ghost Design
Jeg fikk en gang et eple i posten som var lakkert sort . Den gikk rett i søpla. Jeg gadd ikke lese lappen med lenke til porteføljen en gang. Men jeg husker den som utrolig usmaklig og personen som sendte den må ha hatt utrolig dårlig dømmekraft.

Innoventi  sin online portefølje

Innoventi sin online portefølje

Hvordan foretrekker du å få en designportefølje presentert?

Maria, Commando Group
Jeg vil gjerne se det digitalt, og helst med trykksaker eller fysiske ting ved siden av. Oftest går jeg inn og ser på en online porteføljer før et møte. Derfor vil jeg gjerne se noe mer og utdypende enn porteføljen som ligger på nettet. Vis at du er godt forberedt – ikke si «den har jeg glemt igjen».

Alexander, Innoventi
Noen få arbeider grundig presentert, der jeg blir fortalt om strategien bak designprosjektet. Presentasjoner der jeg lærer noe.

Magnus, Anti Grandpeople
Personlig epost med lenke til nettside. Ikke lag nyhetsbrev.

Nina, Ginungagap
Ryddig og oversiktlig, har man lagd en brosjyre så vil jeg gjerne bla i selve brosjyren. Trykksaker presenteres som trykksaker og nettsider og andre digitale medier bør presenteres på skjerm.

Mats, Ghost Design
På web er veldig tilgjengelig, lett å vende tilbake til og vise til de andre på kontoret. Anbefaler alle å bruke Behance.

Svein Haakon, Bleed
Først bare mail, ved intervju at man ser igjennom og hopper litt ujevnt mellom jobbene. Statisk presentasjon er kjelden engasjerende.

Hva vil du si er de mest typiske feil som blir gjort av designere i deres porteføljer eller presentasjoner?

Maria, Commando Group
Jeg tror en av de mest typiske feilene er å snakke ting ned – fortelle for mye om hvordan det egentlig skulle sett ut og alt som gikk feil i prosessen. Det gir et inntrykk av at resultatet ikke ble så bra, og at du ikke klarte å gjennomføre planene dine. Fortell heller hva som gikk bra! Det er også en ganske typisk feil å fokusere for mye på alle de flotte tingene kunden din ikke ville ha, eller hvor dum en kunde eller lærer var. Kom gjerne med en morsom anekdote, men vis meg at du er løsningsorientert! Det går altfor mange bitre og misforståtte designere rundt omkring. Vi har også hatt noen innom som har sagt «jeg har prøvd å leve ut designerdrømmen, men gitt opp. Nå vil jeg slappe av og tjene penger.» Det er også et dårlig innsalgsargument.

Alexander, Innoventi
Slurv i presentasjonen – dårlige bilder, slurvete typografi. Hvordan du presenterer forteller om hvordan du forholder deg til faget.

Magnus, Anti Grandpeople
Tja… Små bilder kanskje? Bruk derfor Peekey.com! Større bilder får du ikke på nett!

Nina, Ginungagap
Skrivefeil og spacing. Skrekk og gru! Hvis de ikke er fornøyd med en jobb, hvorfor blir det da presentert?

Mats, Ghost Design
De fleste prøver å vise for mange jobber på en gang, og er for opptatte av å vise bredde og kvantitet. Husk at hvis vi ser en feil,  så vil det kunne trekke ned hele porteføjen. Dersom du får sjansen til å presentere jobben, selg jobben inn raskt – ikke utbroder og unngå designersjargong – vi ser rett igjenom det.

Svein Haakon, Bleed
Irriterende web løsninger som ISSUU som presentasjon og i møte å bruke mye tid på å forklare ting som er selvforklarende. Husk at det er annerledes å snakke med en designer om design vs en kunde.

Anti Grandpeople  sin online portefølje

Anti Grandpeople sin online portefølje

Hvordan var din portefølje når du søkte din første jobb? Har du den fremdeles?

Maria, Commando Group
Ja, jeg har den fremdeles, og jeg synes, om jeg skal være ærlig, at den er ganske dårlig. Det er jo fint, det må vel bety at jeg har utviklet meg. Jeg ble utdannet omtrent akkurat da grafiske designere begynte å ta i bruk computere, og det var vanskelig å få printet ut ting – fargeprint var veldig dyrt, og det var ingen studenter som hadde printer hjemme. Dette bærer mappa mi preg av. Det var også veldig få porteføljer det gikk ann å se på nett – inspirasjonen var fra biblioteket. De som søker jobber nå, har et generelt høyere nivå på presentasjonen sin, og vet mer om designbransjen og hva som rører seg rundt omkring.

Alexander, Innoventi
Den har jeg ikke lenger. Jeg hadde med en del trykksaker jeg hadde gjort, de digitale prosjektene hadde jeg bare utskrifter av. Dette var lenge før iPadens tid. Jeg tror ikke det var verdens feteste portefølje.

Magnus, Anti Grandpeople
Jeg har ikke søkt jobb siden jeg fikk utplassering i Morgenbladet under studiene i 2002! Vi valgte å lage vår egen arbeidsplass, så vi slapp å søke jobber. Men porteføljen til Grandpeople ble desto viktigere. Jeg kan anbefale å starte studio sammen med noen flinke folk du liker å jobbe med. Da blir ikke manglene ved din egen portefølje så synlige 😉

Nina, Ginungagap
Jeg søkte på min første jobb i 2000, året da jeg var ferdig med Bachelorgraden min fra Falmouth College og Arts i England. Den bestod hovedsaklig av arbeider fra skolen, men også noe eget arbeid som logo og visittkort til meg selv, samt noen små trykksaker fikk også plass. Den tiden designet man ikke nettsider og slikt stæsj.
Alt jeg presenterte da jeg søkte min første jobb ligger fremdeles i den samme porteføljen. En portefølje i A2 størrelse med eksklusive plastmapper.

Mats, Ghost Design
Nei takk!  jeg grøsser bare ved tanken.

Svein Haakon, Bleed
Det er en A2 mappe, som forlengst er borte…

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter