Animasjon, Ukategorisert
Share

For å lære er det viktig å produsere MYE. Da er det fint å ha små sideprosjekt hvor man eksperimenterer og har det gøy. Når man starter et nytt prosjekt har du friheten til å gjøre hva som helst! Denne friheten kan ødelegge for kreativiteten din. Du får rett og slett for mye frihet og klarer ikke å komme på en idé du er fornøyd med. Det som er lurt da, er å begrense utvalget ditt.

En bra måte å gjøre dette på er å sjekke ut forskjellige konkurranser eller utfordringer. De pleier å ha regler du må forholde deg til. Pluss at du får en deadline som motiverer deg til å bli ferdig i tide. Det har vært ofte jeg ikke har fullført prosjekter pga. manglende deadline. De blir bare liggende i støvet av andre prosjekter.

Målet med disse konkurransene er ikkje å vinne (selv om det er gøy). Men å få produsert arbeid, teste ut nye teknikker og lære av den prosessen. Så ikkje tenk på at du er for dårlig og vil aldri vinne. Ha det gøy!

 

Loop De Loop

loopdeloop.org
Loop De Loop er en månedlig animasjons utfordring som er basert på tema. Som du kanskje har forstått, så må animasjonen kunne loopes. Det får deg til å tenke på en litt annerledes måte. De fleste pleier å lage humoristiske karakter animasjoner.
Deadlinen er til den siste tirsdagen av måneden. Da blir det screening av bidragene på Loop bar i Melbourne, Australia.

 

Five Second Project

greyscalegorilla.com
Five Second Project er en uregelmessig animasjons utfordring. Greyscale Gorilla aka. Nick Campbell legger ut et tema ca hver andre måned. Så man må følge litt med på siden for å få det med seg.
For å bli med må du lage en animasjon på max 5 sekunder som passer til temaet. Bidragene er ofte motion graphics. Men alt er lov!

11 Second Club

11secondclub.com

En månedlig konkurranse som bare fokuserer på karakter animasjon og formidlingen av historien. Hver måned legger de ut et lydklipp. Ved hjelp av dette lydklippet skal du animere et 11 sekunders klipp. Man kan bruke hvilken som helst animasjons teknikk. Kan du ikkje tegne, modellere eller rigge? Gjør ingenting. Bruk en ferdig rigget karakter som de har i databasen sin.
Hvis du kommer på første plass blir animasjonen din kritisert av profesjonelle animatører som har jobbet i bla. Pixar, DreamWorks, Disney og andre kjente animasjons studioer. Men selv om du ikke vinner, så får man som oftest konstruktiv kritikk i kommentarfeltet til klippet ditt.

 

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Håvard Forland Isaksen

Håvard er en ivrig animatør som elsker stå på brett. Han er bosatt i Oslo, hvor han nå jobber som animasjons grafiker hos Schjærven Film. Håvard går bananas for flotte farge kombinasjoner og snåle karakterer.