Grafisk Design

CreativeMornings Oslo med foredrag fra David Carson


Share

CreativeMornings Oslo feirer i juni sin ettårsdag og starter med å hente inn den legendariske designeren David Carson under temaet “Freedom” tirsdag 20. mai.

Tema «Freedom» ble plukket avCM Budapest: FREEDOM! Illustration by Kelsey Dake. http://www.kelseydake.com/

Månedens tema ble plukket av CM Budapest: FREEDOM! Illustrasjon av Kelsey Dake.

David Carson er ikke noe mindre enn en amerikansk grafisk design legende som blandt annet står bak magasinet Ray Gun på 90-tallet. Han er mest kjent for sine kreative magasin design, eksperimentell typografi, og omtales av mange som “the father of grunge design”. I januar ble han også pekt ut av Apple på 30 årsjubileumet som en av de 30 mest innflytelsesrike Mac-brukerne.

Under tirsdagens foredrag på Grafill sine lokaler i Oslo vil Carson snakke om hvordan det å skape de kreative løsningene som bemerker seg, inspirerer, og i noen tilfeller ikke gir noen mening er fullt mulig så lenge det er frihet. Han er kjent for å følge sin egen vei, og har tidligere uttalt i et intervju at hans mangel på trening er noe av det som har hjulpet han. Det var slik han fikk den totale frihet til å skape det han selv ville uten noen stor påvirkningskraft utenfra.

Til foredraget har også Creative Mornings invitert Felipe Ridao som er en grafisk designer og konseptartist fra Uruguay. Ridao står bak en rekke kulturprosjekter, og har deltat i utstillingen verden over som for eksempel Gwangju Design Biennale i Sør Korea, II Ibero-American Design Biennale i Spania og The Venice Biennale of Architecture i Italia.

Kom til Rosenkrantz gate 21 i Oslo tirsdag kl 8:30 for nok et spennende frokostforedrag fra Creative Mornings Oslo.

David Carson, Creative Mornings Oslo

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter