Grafisk Design

Elkjøp skifter logo etter 34 år


Share

Elkjøp har fra sin spede start på 60-tallet vokst til å bli en av nordens største bedrifter for salg av forbrukerelektronikk og husholdningsapparater.

Arbeidet med å erstatte identiteten som har vært med Elkjøp siden 1979 har foregått i over to år og er et samarbeid mellom Oslobaserte Schjærven og svenske Neumeister.

På mandag 16. september startet de å rulle ut den nye logoen hvor det velkjente støpselet har blitt byttet ut til fordel for det matematiske tegnet “større enn” som er en slags pil som peker mot høyre. Ifølge Elkjøp-sjef Andreas Niss så symboliserer blant annet denne pilen at bedriften går fram og utvikler seg.

Presentasjon av ny logo - Elkjøp

Presentasjon av den nye logoen – fra elkjop.no

Den avrundede skriften som man gjerne kan si var nokså utdatert er blitt byttet med en mer moderne halv-avrundet skrift og symbolet har fått en forløpning mellom to grønnfarger.

Denne form for forløpning og bruk av pil er noe vi har blitt godt kjent med de siste årene gjennom logoutvikling for bedrifter som Ving og Næringslivets Hovedorganisasjon.

I følge Cecilie Matheson som har vært konsulent for oppdraget i Schjærven så gikk de gjennom flere tusen forslag gjennom en periode på litt over to år. Valget falt på symbolet “større enn” som skal symbolisere at kunden er større enn Elkjøp med tanke på at de ønsker å være verdens mest kundeorienterte bedrift.

Spørsmålet er om de har klart å oppnå denne symbolikken og om den velkjente logoen har mistet sin gjenkjennelighet. Hva synes dere? Kommenter gjerne under i kommentarfeltet.

Introduksjonsvideo til logoen

Sitater fra Andreas Niss og Cecilie Matheson er hentet fra kampanje.com sin artikkel som ble publisert på fredag 13. september.

 

Share

5 thoughts on “Elkjøp skifter logo etter 34 år

  1. Jeg vil påstå at dette er en veldig uinteressant identitet, både før og etter hamskifte. Den nye varianten var ialefall generisk – hvis det var et poeng?

    • Ja, jeg er enig. Veeldig generisk, kan like gjerne være noe man fant på en gratis logoside, som ikke er veldig relevant for Elkjøp, men kan fungere helt greit for hva det enn skulle være. Skrifttypen er helt ok. Så alt i alt synes jeg den er ganske svak!

  2. Er typografien som har blitt brukt i logoen blitt utformet kun til dette formålet, eller er det en eksisterende type?

    • Det vet jeg ikke Johannes, fant ingen info om det på hverken Schjærven eller Neumeister sine sider. Ettersom det ikke er nevnt noe sted så slenger jeg inn et råtips om at den ikke er laget selv, evt. at de har modifisert en eksisterende skrifttype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter