Inspirasjon og tips

European Design Awards 2013

Share

Det er en glede å meddele at Spetakkel har blitt invitert til å bli European Design Awards sin norske media partner. Dette innebærer blant annet at undertegnede skal sitte i juryen sammen med fem andre og plukke ut hvem som går til finalen i digitale kategorier, hvilket blir veldig spennende.

For de som ikke vet hva European Design Awards er så er det en årlig Europeisk konkurranse som plukker ut og promoterer det beste av europeisk kommunikasjons-design  Det ble opprinnelig startet av 15 av de største design magasinene i Europa, og de har nå en hel rekke kategorier fra print og digitale medier, til emballasje-design og illustrasjon. Tidligere har flere norske byråer stukket av med priser, blant annet både Bleed og Heydays fra Oslo, Fasett og Ghost fra Stavanger og Haltenbanken fra Bergen.

Her kan du se alle norske arbeider som har vunnet priser på nettsiden deres.

Nytt for året er at de har valgt å ta tilbake Student-kategorien,  hvilket betyr at alle studenter kan sende inn sine beste arbeid. Ettersom det ikke var en student-kategori i fjor kan man levere inn arbeider fra både 2011 og 2012. I alle andre kategorier må arbeidet være publisert i 2012. Dette er en unik sjanse til å få promotert deg selv eller studioet ditt.

Delta i European Design Awards 2013?

Standard prisen for å delta er €120 mens det koster €40 for student kategorien. For å delta må man enten leve eller jobbe et sted i Europa, men en kan allikevel levere inn arbeider gjort for kunder i resten av verden så lenge det har blitt designet av europeiske designere.

Priser

Det deles ut Gull, Sølv og Bronse i alle kategorier.

  • Gullvinnere får utdelt et trofe under seremonien. Som regel blir det utdelt ett gull per kategori, men i noen tilfeller kan det deles ut to
  • Sølvvinnere får utdelt en diplom under seremonien. Det kan utdeles så mye som 5 sølv per kategori
  • Bronsevinnere får tilsendt en diplom i posten eller i ED-konferanse resepsjonen om man er tilstede. Det kan utdeles så mye som 5 bronse per kategori

Vinnere i alle kategorier vil bli publisert i European Design Awards sin katalog, i tillegg til nettsiden. De vil også få tilsendt en gratis kopi av katalogen. Har du vunnet vil du bli informert om dette senest 30. april, men det vil ikke bli offisielt før selve utdelings-seremonien. Deltakere som ikke vinner noe vil også bli informert om dette seinest 8. mai.

The European Design Awards were born from the wish to provide the most creative studios of our continent a means of recognition and promotion around the globe… Not just a “pat on the shoulder” from peers to peers, but a tool that can be used in order to add value to the work of the people who deserve it the most…

Promotering av vinnere

Når en vinner så er selve prisen all promoteringen rundt det. I tillegg til å vinne heder og ære så sender ED-Awards ut pressemelding til diverse magasiner verden over, også blir man publisert i katalogen som distribueres verden rundt.

Vi håper at mange norske vil delta og representere landet vårt. For mer informasjon om konkurransen kan du ta en kikk på Call for Entries posten på nettsiden deres eller sjekk ut Student kategori reglene.

 

Siste frist for innlevering er 28. februar 2013

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter