Annet
Share

Spetakkel fortsetter sitt samarbeid med European Design Awards i 2014 som betyr at undertegnede skal sitte i årets jury med seks andre for å plukke ut det beste av europeisk design innenfor digitale kategorier.

For de som ikke vet hva European Design Awards er så er det en årlig europeisk konkurranse som plukker ut og promoterer det beste av kommunikasjonsdesign på vårt kontinent. Det ble opprinnelig startet i 2006 av 15 av de største design magasinene i Europa, og har nå en hel rekke kategorier fra print og digitale medier, til emballasjedesign og illustrasjon. Av norske virksomheter var kun Oslo og Bergen representert på pallen i fjor hvorav Oslobaserte Bleed stakk av med flest med sine fire priser. Det var også spennende å se at Marius Hauken sitt Masterprosjekt ved Kunsthøyskolen i Bergen vant gull for sitt innovative redesign av Wikipedia for tablets og smartphones.

Her kan du se alle de norske arbeidene som vant priser i fjor.

I år har de til sammen 35 kategorier som strekker seg fra identitet til årsrapporter, bokdesign og plakat. Det finnes også en åpen studentkategori som kan gi unge kreatører en unik sjanse til å få eksponering.

Dere lese mer om kategoriene og kravene til innlevering ved å gå her: http://www.europeandesign.org/ed-awards/categories/.

Marius Hauken sitt Masterprosjekt ved Kunsthøyskolen i Bergen vant gull for sitt innovative redesign av Wikipedia for tablets og smartphones.

 

 Delta i European Design Awards 2014?

Standardprisen for å delta er €140 men hvis man sender inn flere enn fem arbeider får man 20% avslag som blir €112 per arbeid. For å delta må arbeidet være publisert innenfor det siste kalenderåret fram til seinest 1. desember 2013 som er en måned før innleveringperioden starter. Studentkategorien koster €40 per arbeid og er unntatt krav om publisering da det bare må ha blitt produsert det siste kalenderåret.

European Design Awards 2014

Priser

Det deles ut Gull, Sølv og Bronse i alle kategorier.

  • Gullvinnere får utdelt et trofe under seremonien. Som regel blir det utdelt ett gull per kategori, men i noen tilfeller kan det deles ut to
  • Sølvvinnere får utdelt en diplom under seremonien. Det kan utdeles så mye som 5 sølv per kategori
  • Bronsevinnere får tilsendt en diplom i posten eller i ED-konferanse resepsjonen om man er tilstede. Det kan utdeles så mye som 5 bronse per kategori

Vinnere i alle kategorier vil bli publisert i European Design Awards sin katalog, i tillegg til nettsiden. De vil også få tilsendt en gratis kopi av katalogen. Deltakere som vinner vil få beskjed om dette seinest en måned før seremonien men det vil ikke være offisielt før utdelingsseremonien.

The European Design Awards were born from the wish to provide the most creative studios of our continent a means of recognition and promotion around the globe… Not just a “pat on the shoulder” from peers to peers, but a tool that can be used in order to add value to the work of the people who deserve it the most…

Promotering av vinnere

Arrangementet dekkes av flere av Europas ledende magasiner innefor kommunikasjonsdesign som også deltar som partnere og sponsorer. Når vinnerne blir annonsert sendes det ut pressemeldinger rundt hele verden til alt fra finans-, livsstil- og ikke minst kommunikasjonsdesign-magasiner. Alt arbeid vil også publisert på nettsiden, i tillegg til katalogen som distribueres verden rundt og kan være en viktig brikke til å få promotert navnet sitt ut.

Vi håper at mange norske vil delta og representere landet vårt. For mer informasjon om konkurransen kan du ta en kikk på How to Submit posten på nettsiden deres.

Siste frist for innlevering er 21. februar 2014

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter