Inspirasjon og tips
Share

 Perioden for innsending av arbeid til European Design Awards 2015 er åpen!

European Design Awards er det en årlig Europeisk konkurranse som plukker ut og promoterer det beste av europeisk kommunikasjons-design. Prisutdelingen ble opprinnelig startet i 2006 av 15 av de største design magasinene i Europa, og har nå en hel rekke kategorier fra print og digitale medier, til emballasje-design og illustrasjon. Med 35 tilgjengelige kategorier, er ED-Awards er den største og mest omfattende prisutdelingen i Europa til å promotere arbeidet ditt.

Utgangspunktet er en felles satsing mellom 15 kommunikasjonsdesign magasiner fra hele kontinentet, men senere har ED-Awards har utvidet til å omfatte en rekke online samarbeid med redaktørene av digitale designpublikasjoner, blant annet Spetakkel. Design er i stadig endring og ED-Awards ønsker å speile dette ved å alltid bevege seg videre som en organisasjon og tjeneste til designere.

Under fjorårets prisutdeling så vi norske byråer stakk av med tre gull, to sølv og en bronsje ved henholdsvis Bleed, The Metric System, Try/Apt og Anti.
Du kan se disse arbeidene på nettsiden deres.

Delta i European Design Awards 2015?

Standard prisen for å delta er €140 per arbeid, mens man får volumrabatt hvis man sender inn flere enn 5 arbeider ved €112 per arbeid. Det finnes også en studentkategori hvor prisen er €40 per arbeid. For å delta må man enten leve eller jobbe et sted i Europa. Man kan også levere inn arbeider gjort for kunder i resten av verden så lenge jobben har blitt gjort av designere bosatt i Europa. Det er også viktig å merke seg at prosjektet må ha vært publisert i 2014 opp til seinest 20. januar 2015 som er en måned før innleveringsfrist. Det betyr også at du kan levere inn et prosjekt som har blitt jobbet med over flere år så lenge det har blitt publisert i den aktuelle tidsperioden for dette året.

Du kan finne tutorials for registreringsprosess og diverse på nettsiden deres.

Priser

Det deles ut Gull, Sølv og Bronse i alle kategorier.

  • I hver kategori, vil det kun bli utdelt Gull hvis jurien mener at arbeidet er av høy nok kvalitet. Gullvinnerne får utdelt et trofe under seremonien. I noen få tilfeller kan det utdeles to Gull innenfor en kategori.
  • Sølvvinnere får utdelt en diplom under seremonien. Det kan utdeles så mye som fem sølv per kategori
  • Bronsevinnere får tilsendt en diplom i posten eller i ED-konferanse resepsjonen om man er tilstede. Det kan utdeles så mye som fem bronse per kategori

Vinnere i alle kategorier vil bli publisert i European Design Awards sin katalog, i tillegg til nettsiden. De vil også få tilsendt en gratis kopi av katalogen. Har du vunnet vil du bli informert om dette senest en måned før seremonien, men det vil ikke bli offisielt før selve utdelings-seremonien. Deltakere som ikke vinner noe vil også bli informert om dette seinest to uker før seremonien

European Design Awards 2015

The European Design Awards were born from the wish to provide the most creative studios of our continent a means of recognition and promotion around the globe… Not just a “pat on the shoulder” from peers to peers, but a tool that can be used in order to add value to the work of the people who deserve it the most…

Vi håper at mange norske vil delta og representere landet vårt. For mer informasjon om konkurransen kan du ta en kikk på nettsiden deres eller sjekk ut Student kategori reglene.

 

Siste frist for innlevering er 20. februar 2015

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter