Grafisk Design, Inspirasjon og tips, Kommunikasjon

Faglig og folkelig designuke

Share

Denne uka arrangeres Raff Designuke i Bergen, eneste arrangement i sitt slag i Norge.

Raff Designuke

– Med Raff Designuke ønsker vi å vise bredden av godt design og nå ut til folk generelt, sier prosjektleder for Raff Designuke i Bergen, Tonje Berge.

Designuka er synlighetsprosjektet til Design Region Bergen, en interesseorganisasjon som har som visjon å gjøre bergensregionen til Nordens ledende region for designdrevet nærings- og samfunnsutvikling.

Raff Designuke har blitt arrangert siden 2010 og kan by på døgnåpne designutstillinger der byens butikkvinduer fungerer som utstillingsvinduer, lagt opp langs en vandrerute i Bergen sentrum. I tillegg blir det arrangert designfrokoster med faglig påfyll, presentasjoner og foredrag. Her får heldige påmeldte blant annet høre om hva som skal til for å skape godt design, hvordan språk fungerer som merkevare eller hva som skal til får å bli god på digital kommunikasjon.

Raff-2014-Logo-Sort-1_504_500

Raff Fagdag

Likevel er den største happeningen under Raff Designuke Raff Fagdag, som holdes på ærverdige Terminus hotell i Bergen, fredag 3.oktober. Fagdagen skal sette fokus på om designfeltet kan løse næringslivets utfordringer og bidra til bærekraftige løsninger. Raff Fagdag arrangeres i samarbeid med DesignArena, et prosjekt som stimulerer til økt innovasjon mellom bedrifter, forsknings- og utdanningsmiljøer og offentlige aktører.

Til fagdagen kommer blant annet Hyper Island, som designer unike læringsopplevelser, og Boyan Slat, en 20 år gammel gutt som gjennom design kan ha funnet løsningen på hvordan man skal rense verdenshavene for plast innen en gitt tidsramme.

– Har du ennå ikke vært på Raff Designuke, så er dette dagen du må få med deg, understreker Tonje Berge.

Design Region Bergen

Direktør i Design Region Bergen, Monica Hannestad, forteller at mange byer i Norge er misunnelige på Design Region Bergen og deres felles satsing på godt norsk design.

– Vi begynner å bli et viktig samlingssted for designere.

Design Region Bergen har siden oppstarten for syv år siden, samlet og synliggjort designtjenester fra regionen rundt Bergen. Ved å samle alle designløsninger på ett sted har de tilgjengeliggjort kunnskapen og etablert en god oversikt på feltet.

– Design er et redskap for at alle skal kunne lykkes i sin kommunikasjon, avslutter Hannestad.

For påmelding og mer informasjon om Raff Designuke, se her: http://www.raffdesign.no

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Ingvild Festervoll Melien

Fotograf og geograf med utdannelse fra UiB, NKF og Fudan/Yunnan University i Kina. Bor i Bergen der hun jobber i eget fotofirma. Ingvild liker symmetri og arkitektur og er hobbyplystrer