Grafisk Design, Inspirasjon og tips, Typografi
Share

I dag er det 1. desember, og det betyr at jul er rett rundt hjørnet. Dersom du er seint ute og skal kjøpe gaver på nettet må du handle raskt for å få de i tide. Har du noen kjære som er designere eller vil du kjøpe en gave til deg selv? Vi har funnet 16 gode gavetips for type-geeks og designere.

1. Just Type 2015 Wall Calendar

Just Type 2015 er en kalender som feirer typografi. 12 av de mest karakteristiske og historiske skrifttyper er plukket ut og blitt pent designet på hver sin måned. Det følger også med en beskrivelse om skrifttypene, egenskapene og triviaer. En pent designet kalender trykket på matt papir til en rimelig pris.

Kjøp på Amazon

August med Gill Sans

August med Gill Sans

 

2. Daytrader

Liker dere å spille brettspill? Daytrader er et Kickstarter-finansiert prosjekt laget av ITAL/C. Spillet ligner på Monopol men fokuserer på jobber og aksjer, i motsetning til eiendom. Spillet er nydelig designet/illustrert, og vil gi moro til hele familien.

Les mer på playdaytrader.com
Kjøp på Amazon

Daytrader brettspill for hele familien

Daytrader brettspill for hele familien

3. Shady characters

Har du noen gang lurt på om historien til noen av de mer usannsynlige og esoteriske symboler på tastaturet? Shady Characters av Keith Houston er en underholdende og morsom bok om bakgrunnshistorien til tegnsetting, symboler og andre typografiske merker du sannsynligvis kjenner til.

Les mer om boken på shadycharacters.co.uk
Kjøp på Tanum.no

Shady Characters bok

Shady Characters bok

 

4. Scrabble Typography edition

Scrabble Typography edition er et limited edition Scrabblespill som inneholder 15 forskjellige skriftssnitt trykket på lønnetre-brikker. Pakken leveres i en et valnøttdeksel, og inneholder en sydd regelbok, en sydd «score-keeper» med blyant, et tidsur med valnøtt endestykker og en pose med snor som inneholder 100 brikker. Siden den er limited edition får man også et signert og nummerert sertifikat for autensitet.

Kjøp på Amazon

Scrabble Typography edition - Limited edition

Scrabble Typography edition – Limited edition

 

5. I Love Type

«I Love» er en bokserie som er laget i et samarbeid mellom bokforlaget viction:ary og TwoPoints.Net som tar for seg flere av verdens mest kjente skriftsnitt. Bøkene er vakkert illustrert med moderne og inspirerende design eksempler fra forskjellige forhåndsvalgte klassiske skriftsnitt. Samlingen omfatter nå:
I Love Type 1: Futura
I Love Type 2: Avant Garde
I Love Type 3: Bodoni
I Love Type 4: DIN
I Love Type 5: Gill Sans
I Love Type 6: Franklin Gothic
I Love Type 7: Helvetica
I Love Type 8: Times

Kjøp på Tanum.no
Kjøp Limited edition box set på viction:ary

I Love Type bokserie

I Love Type bokserie

 

6. DESIGNerd

Er du en som elsker design historie og sære fakta. DESIGNerd 100+ inneholder personlige utvalg av triviaspørsmål fra noen av de mest respekterte og betydningsfulle designerne i verden. Til nå finnes det tre volum med triviaspørsmål laget av Kevin Finn, Stefan Sagmeister, Steven Heller og Lita Talarico. De kan kjøpes samlet som en pakke eller hver for seg.

Kjøp på designerdshop

Design Nerd triviakort fra Kevin Finn, Stefan Sagmeister, Steven Heller og Lita Talarico

Design Nerd triviakort fra Kevin Finn, Stefan Sagmeister, Steven Heller og Lita Talarico

 

7. Just my Type

Just My Type er en bok med historier om fonter. Du får høre om hvordan Helvetica og Comic Sans tok over verden. Simon Garfield går tilbake i historien og forteller om de store opphavsmennene som Baskerville og Zapt, samt Neville Brody som kastet ut regelboken og skapte mesterverk. Boken handler om det øyeblikket da fonter forlot verden av Letraset og gikk inn i den digitale verden, til å bli noe alle sammen hadde en mening om. Utover alt dette, avslører boken hva som kan være de aller beste og verste skrifter i verden – og hva ditt valg av skrift sier om deg.

Les mer om boken
Kjøp på Amazon

Just My Type -  A Book About Fonts

Just My Type – A Book About Fonts

 

8. Typografi apper til iPhone/iPad

Har du bare noe få kroner å bruke på julegaven? Da kan typografi-apper til iPhone/iPad være noe, og noen av de som kan anbefales er:

Type:Rider
Kjøp i iTunes
Kjøp for Android

Font Nerd
Les mer om spillet
Kjøp i iTunes
Se prosjektet på Behance

FontBook
Les mer om appen
Kjøp i iTunes

Font Game
Kjøp i iTunes

The Typography Manual
Les mer om spillet
Kjøp i iTunes

What the Font
Kjøp i iTunes

Typografiapper til iPhone og iPad

Typografiapper til iPhone og iPad

 

9. Pantone kaffekopper

Dagen begynner ofte med en kopp kaffe for de fleste av oss (eller te?). Hvorfor ikke drikke det fra en kopp med din favoritt-pantonefarge? Pantonekrusene er laget i matt krem-hvit melamin med et varmebeskyttende farget bånd i silikon.

Båndet er tilgjengelig i ulike farger på de forskjellige krusene fra Pantone. Den aktuelle fargen sitt Pantone nummer er også trykket på kruset for å gjøre det helt klart hvilken farge som er benyttet.

Kjøp fra Royaldesign.no

Pantone kaffekopper

Kaffekopper fra Pantone

 

10. Good Fucking Advice

Good Fucking Advice inneholder en rekke produkter med råd, og en dose selvrealisering. En perfekt gave for noen som trenger et spark i rumpen. Deres selverklærte mål er å være stemmen utfor deg som harmonerer med det inne i deg. Masse morsomme produkter til rimelige priser.

Kjøp på goodfuckingadvice.com

Good Fucking Advice produkter

Good Fucking Advice produkter

 

11. Creative Cloud Burst Converse sko

Disse skoene ble introdusert under AdobeMAX 2013, og ble umiddelbart solgt ut. Den klassiske stilen til Converse-sko kombineres lekkert med Creative Cloud sin merkevare. De er nå tilgjengelige fra Adobe sin merchandise nettside.

Kjøp på Adobe Branded Merchandise

Creative Cloud Burst sko

Creative Cloud Burst sko

 

12. Creative Cloud-puter

Et komplett sett med seks 30x30cm puter som representerer Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere Pro, Dreamweaver og Flash. Sprit opp kontoret eller stuen din med disse fargerike putene.

Kjøp på Adobe Branded Merchandise

Creative Cloud puter

Creative Cloud puter

 

13. A logo for London

Denne boken gir deg en utrolig detaljert titt bak typografien og designet til en av verdens mest kjente logoer. «A Logo for London» er en vakker og overdådig utformet bok om historien til London Underground-sirkelen.

Kjøp på Amazon

A logo for London bok

A logo for London bok

 

14. Screenprints fra Jessica Hische

Jessica Hische er en amerikansk kalligrafiartist, illustratør og skriftdesigner. Hun er best kjent for sine personlige prosjekter som «Daily Drop Cap» og «Should I Work for Free». I hennes webshop kan dere finne vakre screenprints, skriftsnitt og diverse.

Screenprints fra Jessica Hische

Screenprints fra Jessica Hische

Kjøp fra buystufffrom.jessicahische.com/

 

15. Skriftsnitt minnespill

The Quick Brown Fox Jumps Over the Lazy Dog er et skriftsnitt minnespill. Kortstokken inneholder 25 ulike kort som hver representerer en skriftfamilie. Settet inneholder en typografisk ordliste med de viktigste begrepene som brukes i typografi, samt en tekst om utviklingen av type design og lokalisering i historien for hver og en av de skriftene som brukes i spillet.

Kjøp fra New Museum Store

The Quick Brown Fox Jumps Over the Lazy Dog skriftsnitt minnespill

The Quick Brown Fox Jumps Over the Lazy Dog skriftsnitt minnespill

 

16. CMYK spillekort

Alt av arv og historie er strippet vekk fra denne kortstokken til fordel av en printers valg av blekk. Kortene består av cyan, magenta, gul og sort med typiske registreringsmerker fra fargeprint. Smart, enkel og like grei å bruke som en vanlig kortstokk. Kortene er laget med forskjellige mettninger i fargene som skaper en fantastisk forløpning når du vifter alle kortene ut.

Kjøp fra Hundred Million

CMYK spillekort

CMYK spillekort

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter