Fotografi

Hidden beauty

Share

Selv om hun ikke fikk sitt første fotoapparat før i 2010, har Cecilie Bannow utviklet sin helt egen stil. Kanskje spesielt når det gjelder småkryp, konserter og Bergen.

Bugs

– Jeg elsker å være mange timer i hagen til mine foreldre og ta bilder av bugs og komme hjem med kroket rygg. Jeg har alltid samlet på små ting, hidden beauties, som insekter og skjeletter, ler Cecilie.

Spetakkel møter henne på Kvarteret i Bergen. Førsteinntrykket er ikke at denne pent kledde damen på 37 år har en forkjærlighet for småkryp. Ei heller at hun ”bare” har fotografert i fire år.

– Før forsto jeg ikke prinsippet med foto, men så fikk jeg en nabo som er en lidenskapelig hobbyfotograf, og dermed ble jeg bitt av basillen, forteller hun.

Båndflue

Sommer_og_Syriner

Eddie

Til vanlig jobber Cecilie som webredaktør, medlems- og prosjektkoordinator i Design Region Bergen, en interesseorganisasjon for designnæringsfeltet i Bergensregionen.

Blant annet er det Cecilie som har noe av ansvaret for det godt besøkte arrangementet ”Manøver”, et møtested for kunst- og kulturfeltet i vestlandshovedstaden og omegn.

Fra før har hun fire år med kunstrettede studier og har alltid hatt et øye for det visuelle. Men når det gjelder fotografi er Cecilie selvlært.

– For meg er selve fotograferingen skissing. Deretter etterbehandler jeg ganske mye og skaper bildet slik jeg vil at publikum skal se det. For meg handler fotografi om å få frem energien og det jeg opplevde da jeg tok bildet, sier hun.

Konserter

I tillegg til å blant annet ta bilder av bugs har Cecilie også tatt mange konsertbilder av ulike band i Bergen.

Kakkmaddafakka

John_Olav_Nilsen_og_ Gjengen

Avslutning_EKKO_2013

Vilde_Tuv

Telephones_and_Chmmr

Pantha_du_Prince_and_The_Bell_Laboratory

– Opplevelsen av musikk er veldig spesiell og gøy, litt som å jakte. Du er på jakt etter det ene bildet, forteller hun.

Konsertbildene har gitt henne både 2.plass i musikkmagasinet GAFFA sin fotokonkurranse og helside i det samme magasinets Bylarmguide.

Bergen

Ettersom Cecilie har vokst opp midt i Bergen sentrum har hun også en forkjærlighet for hjembyen. For øyeblikket eksperimenterer hun med å putte Bergen inn i nye rammer og utsnitt som folk kanskje ikke har sett før.

– Plutselig kan jeg stå et sted i Bergen og tenke ”hæ!, hvorfor har ingen tatt bilde av dette før?”. Det er akkurat som jeg opplever min egen by på nytt. Det er gøy å lure folk litt ved å ta bilder fra nye vinkler, sier Cecilie.

Målet til Cecilie Bannow er at hun etter hvert delvis kan leve av fotograferingen og sine hidden beauties.

– Læringskurven har vært veldig bratt og begynnerflaksen min har vært helt hinsides. Det å lykkes og mestre noe gir et skikkelig kick, avslutter hun.

A_Different_View

Funky_Before_Dark

Byen_i_tåken_3

Byen_i_tåken Funky_Foggy_Town     

 

 

Share

En kommentar på “Hidden beauty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Ingvild Festervoll Melien

Fotograf og geograf med utdannelse fra UiB, NKF og Fudan/Yunnan University i Kina. Bor i Bergen der hun jobber i eget fotofirma. Ingvild liker symmetri og arkitektur og er hobbyplystrer