Illustrasjon, Inspirasjon og tips
Share

Denne uken har vi tatt oss en prat med illustratør og kunstner Randi Antonsen. Hun er glad i farger, naturen og alt som er i bevegelse, en lidenskap som tydelig kommer frem i hennes uttrykk.

– Hei Randi, først og fremst, takk for at du stilte opp og ville være med på intervju. Fortell oss litt om deg og din bakgrunn, hvem er du?

Takk for at dere vil lage et intervju med meg! Så artig å bli spurt. Magasinet deres er spennende og dekker absolutt et behov her i Norge. Jeg heter Randi Antonsen. Jeg er opprinnelig fra Gryllefjord på Senja, men bor og arbeider nå på Inderøy i Nord Trøndelag. 12 mil nord for Trondheim.

Jeg startet en kunstutdannelse i Oslo for mange år siden, og gjennomførte to år før jeg ble gravid og fikk barn. Da skiftet jeg retning og tok pedagogisk utdannelse innen kunst fag. Jeg har jobbet i videregående skole med kunst og designfag 15 år. 5 av årene 50 %. Jeg underviser nå 1 til 2 dager i uka og driver mitt eget firma resten av tiden. Jeg har også et lite galleri der jeg har både arbeidsplass og utstillingsplass til mine arbeider og gjester.

 

The LonelyRiders - Randi Antonsen

The LonelyRiders

 

Human Bird - Randi Antonsen

Human Bird

– Hva driver du med for øyeblikket?

Akkurat i dag monterer jeg ny gjesteutstilling i mitt galleri, som forøvrig heter Klokkarstu. Jeg har også avsluttet en stor solo-utstilling i Oppdal for en uke siden og jeg jobber med å rydde og å få oversikt over salg og beholdning av bilder.

– Hva betyr Klokkarstu? Og hva er temaet til den nye utstillingen din? 

Klokkarstu er navnet på huset galleriet og verkstedet mitt er i.. Det er bygd på 1700 tallet og noen tror en Klokker bodde der. Her er vår blogg: http://klokkarstu.blogspot.no/. Det er to gjesteutstillere/kunstnere fra Trondheim/Stjørdal som stiller ut i galleriet. Tema er illustrasjon av menneskers liv og historier. Klokkarstu på facebook: https://www.facebook.com/pages/Klokkarstu/193025984068265.

– Fortell oss litt om prosessen og teknikkene du bruker. Hvilke materialer arbeider du med?

Jeg jobber med et utall av teknikker og materialer som jeg til slutt blander i hop i Photoshop. Jeg tegner og maler ofte, gjerne på hva som helst jeg har liggende. Jeg bruker også tradisjonelle trykke teknikker som tresnitt og dyptrykk. Fotograferer også. Jeg har jobbet slik i tre år og er veldig glad for at jeg fant noe som passer mitt hjerte og temperament. Teknikken er vel ganske ny i Norge, men jeg ser at flere og flere benytter seg av ny teknologi innenfor tradisjonell kunst. Teknikken har fått navn som “digital grafikk” og “digital blandingsteknikk”.

To Carry the Story - Randi Antonsen

To Carry the Story

– Det hørtes veldig spennende ut, hvordan ser din arbeidsdag ut?

Jeg står tidlig opp og lager kaffe og leser epost. Så er det litt kontorarbeid før jeg enten trykker bilder og rammer inn, eller så er jeg midt inne i en prosess der jeg lager nye bilder eller design. Mandager underviser jeg hele dagen på Steinkjer vgs. I fag som Visuelle kunstfag og Trykk og Foto.

– Du har mange spennende detaljer i arbeidene dine, hvor henter du inspirasjon fra?

Takk! Jeg er opptatt av symboler og hva vi legger i et symbol. Kan et hus symbolisere kroppen og vann følelser? Jeg er interessert i drømmer og drømmetydning. Jeg ser også etter det mystiske og uforklarlige. Den høye mørke… Kanskje jeg noen ganger bruker dette i mine bilder?

– Har du noen andre artister som du liker og kanskje henter inspirasjon fra?

Ja, jeg liker ofte dem som lager ting jeg kan kjenne meg igjen i. Kanskje noe som ligner på det jeg selv lager eller hadde ønsket at jeg laget. Jeg er en enkel sjel i så måte.

I Am Anna I Am Johanna - Randi Antonsen

I Am Anna I Am Johanna

– Hva er planen fremover, de neste fem årene?

Planen eller planene. Det er viktig å ha flere. Jeg jobber for å drive verkstedet og galleriet videre. Jeg har stor tro på en slik form for utveksling av kunst og design. Det bidrar til et rikere miljø. Jeg jobber også med mine personlige prosjekt. Hva det er, er hemmelig.

– Arbeider du mest med personlige prosjekter, eller oppdrag fra kunder?

Jeg driver som fortalt et galleri, der har jeg mange kunstnere som kunder. De som stiller ut hos meg. Jeg har også noen oppdrag, men mest lager jeg personlige prosjekt som jeg selger.

8562148 - Randi Antonsen

8562148

Drawing Mixed media - Randi Antonsen

Drawing Mixed media

– Hva er høydepunktet i din karriere så langt?

Jeg vet ikke hva jeg skal svare. Tror at det beste ikke har hendt ennå.

– Er det noe du håper skal skje i din karriere, har du et mål?

Jeg ønsker å fortsette på den veien jeg har startet å gå. Målet er å bli så god som mulig.

– Det finnes mange kreative sjeler der ute, har du noen tips til de?

Mitt tips til alle kreative sjeler vil bli å ha god tro på sin spesielle egenart uansett hva andre måtte mene. Aldri gi opp. Vær åpen, så åpner det seg noe nytt hele tiden.

Vi gleder oss til å se mer av dine fargeglade arbeid fremover. Takk for at du tok deg tiden til å snakke med oss. Du finner Randi’s arbeid her; www.randiantonsen.com, eller du kan følge henne på http://www.behance.net/antonsen.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Pia Ringstad

Grafisk designer bosatt i Oslo. Har en Bachelorgrad i grafisk design fra NKF, Oslo og RMIT University, Melbourne. Har en forkjærlighet for håndlagde illustrasjoner og typografi.