Typografi

Kern Type: Online kerning-spill


Share

Har du noen gang lurt på hvor gode dine kerne-ferdigheter er i forhold til profesjonelle typografer?
Da er Kern Type verdt å sjekke ut! Kern Type er en del av Method of Action, som er et online kurs i design for programmere og det er tilgjengelig her. Spillet er også multitouch-kompatibelt, hvilket gjør det til en ganske artig opplevelse på blant annet iPad.

 

Quijote

“Quijote” er et av de finurlige ordene du kommer til å støte på som trenger en hjelpende hånd.
Man får bryne seg på ord satt i både antikva, slab serif og grotesk i løpet av spillet.

 

Spillet gir deg noen ord som trenger en hjelpende hånd for å se balanserte ut, og lar deg bruke piltastene til å justere hver enkelt bokstav én pixel av gangen (shift + piltast flytter bokstaven 10 pixler av gangen) innenfor det gitte området. Du kan også bruke musen hvis du skulle foretrekke det. Det hele er nydelig designet med både baseline, x-høyde, ascender- og descender-linjer tilstede.

 

Endelig resultat

Etter å ha fullført “spillet”, får du opp ditt endelige resultat samt muligheten til å poste det på Twitter.

 

Etter at du har kommet frem til en løsning du er fornøyd med, kan du sjekke hvordan en profesjonell typograf har kernet det samme ordet og du får dermed et prosentbasert poeng-resultat utifra hvor nærme du var.
Du har til og med mulighet til å dele din løsning. Kanskje synes du at din løsning er bedre eller rett og slett mer optisk korrekt?

Enten du mot formodning skulle kjede deg i lunsjen eller bare vil teste deg selv, så er Kern Type et glimrende tidsfordriv for alle med kjennskap til behandling av digital typografi! Lykke til og kos deg!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Joachim Knestang Elstad

Joachim er en grafisk designer, rockabilly- og filmfantast fra Lillehammer i hans beste alder. Han er for øyeblikket bosatt rett utenfor Stavanger og har utdannelse innen visuell kommunikasjon fra Melbourne, Australia. Joachim er fast bidragsyter til Spetakkel og er lidenskapelig opptatt av god typografi og innovativt design.