Grafisk Design
Share

For en ukes tid siden lanserte Norges Idrettsforbund sin logo for OL i Oslo 2022. Slike store logo-oppdrag er alltid noe som skaper debatt, og likeså har også denne fått variert mottakelse fra pressen. Kjetil Røed fra Osloby.no kaller den en skivebom, mens ifølge en annen artikkel fra Osloby.no så hører man at iranske myndigheter mente at skriften inne i ikonet sier «Zion», og hevder derfor at det er rasistisk.

Logo for Oslo OL 1952

Logo for Oslo OL 1952 fra Wikipedia

De Olympiske leker er gjerne et av verdens mest profilte logo-oppdrag, som betyr at mangfoldet alltid skal ha en mening. Nylig skrev John Brownlee fra Fast Co. Design en artikkel som handler om logoer for de Olympiske leker gjennom de siste 100 år, og ved å navngi artikkelen «100 Years of Olympic Logos: A Depressing History of Design Crime» skjønner man fort hva han mener om disse høyt profilerte logoene. Et av poengene hans er at det ikke kan benektes at den moderne politiske virkeligheten i OL betyr at logodesign er «design by committee».

Snøhetta

Det anerkjente byrået Snøhetta som også står bak store profiler som DNB og Avinor fikk oppgaven med å lage logoen til OL søknaden som består av et fargerikt sirkel-ikon med teksten Oslo2022 plassert lekent og stilisert.

Logo for Oslo OL 2022

Logo for Oslo OL 2022 fra pressemelding

Logoen blir en offisiell søkerby-logo, og skal blant annet brukes i offisielle søknader.

– Vi har vært opptatt av at logoen skal ta opp i seg våre kjerneverdier som urbant og naturnært, lekent og ansvarlig, ambisiøst og raust. Det synes jeg vi har fått til, sier OL-direktør Eli Grimsby i Oslo2022 fra en artikkel i Osloby.no.

Synes dere Snøhetta har gjort en god jobb, og representerer logoen Oslo by og de Olympiske leker? Kommenter gjerne under hva dere synes.

Share

En kommentar på “Logo for Oslo OL 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter