Inspirasjon og tips, Typografi

One Letter Every Day – Et prosjekt fra Hanne Fossaa Eriksen


Share

One Letter Every Day er et siste års prosjekt fra Hanne Fossaa Eriksen da hun gikk på Lasalle College of the Arts i Singapore. Alle måtte velge et valgfritt prosjekt, og ettersom hun ikke hadde jobbet så mye med typografi før tok hun utgangspunkt i det.

– Ideen om å lage en bokstav hver dag var en av flere ideer, jeg er litt usikker på akkurat hvor den tanken kom fra. Læreren min, Stanley Sim, var også en stor hjelp til å pushe meg selv og prosjektet lengre sier hun. Målet med prosjektet var å se hvordan dagligdagse ting kan være inspirasjon for å komme på nye idéer, og etter ni måneder hadde hun laget elleve alfabeter.

Var det noen spesielle utfordringer å lage bokstaver ut i fra dagligdagse ting?

– I blant. Man gikk jo litt tom for inspirasjonskilder til tider, så jeg prøvde å oppholde meg i forskjellige omgivelser en del. Noen ganger ble det også noen skippertak med flere bokstaver på en dag, og visse bokstaver kom av seg selv, uten at jeg i utgangspunktet visste hvor ideen kom fra. Spesielt teknikkene maling/tusj og papir var litt vanskelig å få inspirasjon fra hverdagen.

Har du et favorittalfabet eller en favorittbokstav i dette prosjektet?

– Jeg er spesielt fornøyd med ansiktsalfabetet laget med tusj, og boblealfabetet som er laget med luftig maling. Sistnevnte har jeg også brukt til å lage designet til egen cv og visittkort.

Boken

One Letter Every Day prosjektet endte med en bok som viser alle bokstavene med flere bilder fra prosessen og hvilke objekter som ble brukt. Det er virkelig gøy å se hvordan Hanne har klart å skape disse bokstavene ved hjelp av alt slags hverdagslige ting.

Du kan se hele den digitale versjonen av boken hennes på ISSUU.

Bokcoveret

One Letter Every Day boken

One Letter Every Day boken

One Letter Every Day boken

Utstillingen

IMG_6753

One Letter Every Day

IMG_6831

IMG_6825

IMG_6808

Plakater

Ansikter font

Egg typografi Tyggi typografi Blod typografi

Du kan se mer fra Hanne Fossaa Eriksen ved å følge henne på Behance eller sjekk ut portfolio siden hennes cargocollective.com/hanne.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter