Annet, Inspirasjon og tips

Robotbutikken

Share

Ønsker du å finne en hel livsstil samlet på ett sted, er Robotbutikken i Bergen kanskje stedet du leter etter.

IMG_6678

Robotbutikken i Bergen.

_MG_6705Ansvar

– Vi er en av de få uavhengige butikkene av vårt slag i Bergen, derfor føler vi et ansvar for å vise frem lokale kunstnere og musikere, sier Ida Nerbø, en av to eiere av Robotbutikken.

Spetakkel har tatt turen innom den kreative butikken midt i Bergen sentrum. En helt egen verden åpenbarer seg der inne. T-skjorter med egne trykk, kalt robotees, henger side om side med merchandies for band som Highasakite og Bendik. Ida Nerbø og Henrik Svanevik, som eier butikken sammen, ser det som sitt ansvar å få lokale kunstnere opp og frem.

-Vi satser på lokale kunstnere der de kan selge sine trykk og sitt design i butikken, forteller Ida.

_MG_6680

Ida Nerbø gjør klart før kundene kommer.

_MG_6707

I tillegg er hyllene fulle av bøker om foto, design, illustrasjon, arkitektur, tegnserier og musikk. Man finner også en rekke magasiner og noen små fanziner, som kan beskrives som privatproduserte temabaserte hefter, laget av ildsjeler som brenner for et spesielt tema. Designet på heftet like viktig som innholdet.

_MG_6697

– Flere av tingene vi selger her har privatpersoner håndlaget selv, og derfor finnes det kun i små opplag, sier Ida.

Roboter

Som navnet tilsier selges det også en rekke roboter i ulike format og med ulikt design. Robotnavnet har også blitt videreført i de ulike produktene man kan kjøpe. Trykkene og illustrasjonene, laget hovedsakelig av kunstnere fra Norge, kalles roboprints, mens kopper med ulikt budskap går under fellesbetegnelsen robokopp. Også de tidligere nevnte robotees, t-skjortene med egne trykk og design, er enormt populære.

_MG_6684

Roboprints, hovedsakelig laget av kunstnere fra Norge.

Butikken ble startet av Henrik Svanevik i 2006 der formålet var å tilby ting til Bergen som man ikke kunne finne andre steder, med hovedfokus på musikk og bøker. Siden den gang har butikken vokst både i utvalg og omfang og i dag er Robotbutikken blant annet en av de viktigste butikkene for salg av produkter til flere kjente band og artister.

Helt siden oppstarten har butikken samarbeidet godt med enkeltpersoner, samt ulike kulturaktører som Grafill (interesseorganisasjon innen visuell kommunikasjon), Visp (produksjonsenhet for visuell kunst) og BRAK (interesseorganisasjonen for det rytmiske musikkmiljøet i Hordaland og Sogn og Fjordane) og på den måten fått et stort nettverk både i Bergen, men også i resten av landet.

– I denne butikken er terskelen lav og kvaliteten høy, avslutter Ida.

Besøk Robotbutikken på robotbutikken.no og se flere trykk på roboprint.thisisrobot.com.

_MG_6687

Bøker, blader, fanziner: her finnes noe for enhver smak.

_MG_6693

Egenproduserte robotees

_MG_6699

Robotbutikken selger merchandise for blant annet Highasakite og Bendik

_MG_6709

I butikken selges en rekke LP´er man ikke finner andre steder.Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Ingvild Festervoll Melien

Fotograf og geograf med utdannelse fra UiB, NKF og Fudan/Yunnan University i Kina. Bor i Bergen der hun jobber i eget fotofirma. Ingvild liker symmetri og arkitektur og er hobbyplystrer