Illustrasjon
Share

På Tamaras, en trang pub ved Birkelunden, er det mistenkelig fullspekket på toalettene denne kvelden. Det skyldes hverken dårlig øl eller akutt masseutbrudd av omgangssyke, men heller et ønske om å piffe opp lokalene ved å gjøre doturene til en mer spennende opplevelse.

Tamara, med sin lange historie med kunstnere og kreative har altså gitt tre karer i oppdrag å gjøre toalettveggene mer spennende, Ole Fredrik Hvidsten, Robert Kristiansen og Daniel Dahn er i full gang med å skape en “doodlevegg” som de selv kaller det. Spetakkel spør om de vil dele noen tips og tanker rundt prosjektet, og hvordan man går løs på et slikt samarbeid om en hel vegg.

IMG_8640


Ole:

Evnen til å skape noe sammen med noen andre er mer sentral enn å skape et godt resultat.
Resultatet vil bli godt hvis samarbeidet er godt, i tillegg er interaktiviteten hos seere og kunder under tegningen på Tamara viktig for opplevelsen. Dette er et egosentrisk prosjekt, det handler mer om hva vi driver med og hva vi synes er gøy enn hva kunden får ut av det, men så skal det sies: vi kicker jo ass når vi har det gøy. Ølen hyles nedpå og man vet aldri hvor mye man har drukket, 3 eller 8 – antallet gjør ingenting med deg, adrenaliet pumper og kameratskapet øker. Dette er grunnen til at man trives i fellesskap, og vi finner ut av vi må møtes oftere for å lære hverandres knep.

Robert:
Mitt tips er og ha en stø hånd, masse fucka tanker, en god dose humor, litt erfaring med ridende hester med grise-nese og store horn, samt alltid passe deg for fluerotter. Klarer du dette kommer du langt i tegneverden. Ole er en knakende god kar å lære av, det jævla lærertrynet der. Daniel Dahn også forøvrig, den joviale trønderen som alltid har en strek på lur. Det er bra å tegne med venner i ryggen da. Bra team, synd vi er så desperate alle sammen at vi liker tegne 10-20cm fra kuken til totalt ukjente mennesker. Men det blir noe sosialt ut av det også. Den tanken, hold den litt.

Daniel:
Dette var mitt første samarbeid på en hel vegg. Det ble mange «Oh,shit!» og «Hell Yeah!» under prosessen. Innimellom går man tom eller blir litt for ustø (full), men da kan man bare starte med fargelegging eller strek-korrigering. Jeg har plukka opp en del tips fra mine samarbeidspartnere og “by doing” som jeg vil dele med dere.

IMG_8657

IMG_8638

IMG_8645


Guttas tips til gjennomføring av Doodlevegg:

– Pass på detaljenivå
– Start overalt og prøv å knyt sammen etterhvert
– Ikke avslutt alle streker – la andre ta over
– Ikke bruk for mange skisser, og pass på at også skissene har minimalt detaljenivå.
– Vekt svart, hvitt og farger riktig og jevnt
– Ikke vær egoistisk – inviter andre til å fortsette streken.
– Hvis man fucker opp en strek er det viktig å være kreativ å prøv å lage noe annet ut av det, det er ingen større tilfredshet enn å klare å redde inn en dårlig strek med en idé man absolutt ikke forventet.
– Ornamentikk. Ha et arsenal av ting man kan fylle inn når det trengs noe fyll
– Øl og latter under jobbing

Stikk innom Tamara for en øl og en titt på toalettene som nå er bombardert med inntrykk; blått inntrykk for damene og rødt for herrene. Gutta vil sende en shoutout til Sonia Bansal, Håvard F. Isaksen, Martin Lothe, Henrik Waatland Jakobsen, Sebastian Manriquez og Marie Leiknes som var innom og besøkstusjet med dem: Takk!

Se timelapse av en doodlevegg gutta (Ole og Martin Lothe, med hjelp fra Daniel) var med å lage på Schjærven reklamebyrå ved en tidligere anledning.

 

Se flere bilder av prosessen og resultatet på Tamara under:

 

IMG_8641

Sinnsyk_kvalitet_bilde3
Sinnsyk_kvalitet_bilde

IMG_8646

IMG_8647
IMG_8649

IMG_8650
IMG_8652

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Marius Wathne

Marius Wathne er Art Director og Partner i Oslo-baserte Studio Fusentast på Grünerløkka, glad i typografi, infografikk, pakningsdesign, og alle visuelt tiltrekkende løsninger som kommuniseres på en enkel måte.