Inspirasjon og tips

These Charming Album Covers: Bonus Tutorial


Share

Nå som vi har sett litt på historien bak The Smiths sine plateomslag og hva som gjorde de såpass spesielle for sin samtid, tenkte jeg at det kunne være artig å lage et tilsvarende plateomslag selv ved å følge denne korte tutorialen! Lyst til å prøve? La oss sette i gang!

Programmer: Adobe Photoshop CS5, Adobe Bridge CS5
Vanskelighetsgrad: Nybegynner / middels
Tid: Ca. 15 minutter

Trinn 1: Fotojakt

Det første steget er å finne et stillbilde fra en film eller et fotografi av en skuespiller fra rundt midten av forrige århundre. Du står fritt til å velge akkurat hvilket fotografi du vil, så lenge det er i forholdsvis god oppløsning (helst 700×700 px). I dette eksempelet har jeg valgt et stillbilde på ca. 1800×1300 px fra filmen “East of Eden” hvor Cal Trask (spilt av James Dean) og hans far er midt i en intens krangel.

Trinn 2: Småjusteringer i Bridge

Har du funnet et bilde du er fornøyd med? Flott! Nå må fotografiet klargjøres! Åpne bildet i Adobe Bridge.
Du kan også utføre disse handlingene i Photoshop om du foretrekker det, hvor den enkleste metoden er Levels (cmd + L / ctrl + L) og Curves (cmd + M / ctrl + M). Konvertér bildet først til svart/hvitt om det mot formodning skulle være i farger, for best oppnåelige effekt. Hvis bildet ditt er i .jpg-format, kan du åpne det i Camera Raw-modulen i Bridge. Justér deretter bildets kontrast, gråtoner etc. inntil du er fornøyd. Åpne så bildet i Photoshop ved å trykke ‘Open Image’! Nå kan vi virkelig sette i gang!

Klikk for å forstørre

 

Trinn 3: Oppsett og utsnitt

Lag et nytt, kvadratisk dokument på minst 700×700 piksler. Siden dette plateomslaget ikke skal trykkes, kan du godt bruke standard skjermoppløsning på 72 dpi om du helst vil det. Dra bildet ditt inn i det nye dokumentet og velg et utsnitt du synes er passende. Et stort bilde er uten tvil en fordel her, da du får flere alternativer hva utsnitt angår, for ikke å snakke om bedre oppløsning.

Klikk for å forstørre

 

Trinn 4: Gradient Map

Med bildet ditt valgt i Layers, velg Gradient Map under Create Fill or Adjustment Layer nederst i Layers-fanen. Klikk på gradienten for å velge en annen farge på gradient-punktene. Hvis du er kjent med gradient-verktøyet fra før av, er dette relativt enkelt. Velg en såkalt solid gradient som går fra svart til ønsket farge. Jeg har i dette tilfellet valgt en lys lilla.

Klikk for å forstørre

Klikk for å forstørre

 

Trinn 5: Sammenslåing av lag og valg av albumtittel

Hvis du er fornøyd med både utsnittet og fargen, merk alle lag og slå de sammen ved hjelp av Merge Layers (cmd + e / ctrl + e). Vi skal snart finne en passende typografi, men først må vi ha en tittel på albumet / singelen (søk gjennom The Smiths sin diskografi på Spotify eller nettet om du ikke eier noe av deres musikk selv).
Jeg har i dette eksempelet valgt “The Boy With The Thorn In His Side”, hvilket passer godt til filmens handling.

Klikk for å forstørre

Klikk for å forstørre

 

Trinn 6: Typografi

Tid for typografi! Selv synes jeg at titler ser best ut satt opp på én linje, så sant punktstørrelsen ikke blir for liten eller tekstlinjen for lang. Derfor setter jeg opp teksten deretter. Som sett i artikkelen angående The Smiths diskografi, er det mange likhetstrekk fra cover til cover, men de hadde i grunn ingen fast font på omslagene sine, ei heller noen bestemt logotype av noe slag. De brukte enten stilrene antikva- eller groteske fonter alt ettersom hva de følte passet best med akkurat det aktuelle omslaget. Det var også vanlig prosedyre å sette tittelen mellom anførselstegn, hvilket jeg også har gjort i dette tilfellet. Jeg har valgt antikva-fonten “Utopia” på både bandnavnet og platetittelen, satt i henholdvis 70 og 20 punkt, men du står fritt til å velge akkurat den fonten du vil selv. Kanskje en grotesk font passer bedre til akkurat ditt plateomslag?

Uansett hva du velger å gjøre, husk: “Less is more”. Det er kanskje blitt en klisjé med årene, men det er ikke noe mindre sant av den grunn.

Klikk for å forstørre

 

Resultatet

Gratulerer! Du har laget ditt eget The Smiths-cover. Håper du er fornøyd med resultatet ditt og at tutorialen var like artig som den var enkel! Slik ble mitt Smiths-cover til slutt:

The Boy With The Thorn In His Side

Klikk bildet for å forstørre

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Joachim Knestang Elstad

Joachim er en grafisk designer, rockabilly- og filmfantast fra Lillehammer i hans beste alder. Han er for øyeblikket bosatt rett utenfor Stavanger og har utdannelse innen visuell kommunikasjon fra Melbourne, Australia. Joachim er fast bidragsyter til Spetakkel og er lidenskapelig opptatt av god typografi og innovativt design.