Fotografi

Ung og Lovende #5 – Bryllupsfotografen Karina Jensen


Share

”Ung og Lovende” er et fast innlegg der vi plukker ut de beste av unge talent dette landet har å by på. Denne gang har vi funnet en talentfull fotograf fra Risør som deler på å bo i Oslo og den Dominikanske Republikk i Karibien.

Karina Jensen er en 29 år gammel selvlært fotograf fra Risør. Hovedsakelig tar hun bilder av bryllup, portretter og mennesker som er forelsket. Når man har muligheten til å snike seg inn et virkelig glimt i et følelsesladet øyeblikk er ganske magisk sier hun. – Det at paret er avslappet og kan fokusere på hverandre, samt at vi kan le så vi gråter er viktig i denne type fotografering.

Karina flyttet fra hjembyen sin da hun var 17 år gammel og har vært bosatt i Oslo de siste 12 årene. De siste 6 årene har hun også vekslet på å bo halvparten av tiden sin i Karibien på den Dominikanske Republikk. Reise er noe hun virkelig elsker å det er noe hun får gjort mye som bryllupsfotograf.

Som hun sier selv er Dominikanske en perfekt plass å drive med det hun gjør for det er så utrolig mange destinasjonsbryllup. Hun er teknisk dyktig å dette sammen med de perfekte lokasjonene hun finner der gjør at bildene hennes fanger noen vakre øyeblikk mellom mennesker.

Hun har alltid eid et kamera og hatt et ønske om å være fotograf men viste ikke hvordan. For 2,5 år siden ble hun med en fotograf i et bryllup og etter det forsto hun at dette var noe hun virkelig ville drive med. Uten fotografisk utdannelse har hun lært alt selv ved å lese ting på nettet og utforsket. Hennes tekniske ferdigheter er ganske imponerende med tanke på dette. – Når en har lært det grunnleggende, faller alt på plass, og da er det bare sinnsykt mye øving sier hun.

I 2011 hadde hun sin første og eneste utstilling i hjembyen sin Risør. Hun planlegger også å ha en utstilling neste år der hun har tatt en masse bilder fra slummen i byen Cabaretes på den Dominikanske. Dette vil være en salgsutstilling der folk bestemmer selv hvor mye de vil betale for bildene og pengene vil gå til barn fra Dominikanske. Vi i Spetakkel gleder oss veldig til denne og er spent på å se hvilke interessante øyeblikk hun klarer å fange i slummen.

2

3

4

5

6

7
9

10
14

18

19
22

23

24

2528

29

33

35

36

Du kan se mer fra Karina på disse nettstedene.

http://photobykarina.com
https://www.facebook.com/KarinaJensenPhotography?fref=ts
http://vimeo.com/karinajensenphotography


Share

En kommentar på “Ung og Lovende #5 – Bryllupsfotografen Karina Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter