Animasjon

Ung og Lovende #6 – 3d Generalisten Anders Grønvold Fossli


Share

”Ung og Lovende” er et fast innlegg der vi plukker ut de beste av unge talenter dette landet har å by på. Denne gang har vi funnet den dyktige og allsidige 3d-generalisten Anders Grønvold Fossli som imponerer med stilfulle arbeider.

Anders er en 24 år gammel tømrer fra Ski som alltid har vært fascinert av film og spill. Det norskproduserte spillet “Den lengste reisen” og animasjonsfilmen “Flåklypa Grand Prix” må ta mye av skylden for det. Da han tilfeldigvis fikk høre at det var skoler som underviste i akkurat dette, var han bare nødt til å prøve seg. Det førte til 2 år studier med 3d på Noroff instituttet i Oslo. Deretter tredje året på Teesside University i England. Nå tar han med seg en Bachelor og arbeidene sine på jakt etter en jobb innen CG/VFX.

Det Anders har jobbet mest med innen 3d er modellering/sculpting, teksturering, shading og compositing. Han liker å eksperimentere og lære seg nye ting, og synes det er er veldig interessant å jobbe med karakterdesign og art direction. Arbeidene viser at han kan mestre både realistiske og tegneserieaktige prosjekter.
– Det jeg liker med realisme er at det ikke lenger er noen grenser for hva som er mulig å lage, og med cartoon så er det selve looken og animasjonen som appellerer til meg, forteller Anders.

Mye av inspirasjonen kommer blant annet fra kortfilmer som Meet BuckSalesman Pete og arbeider fra animasjonsstudioet Meindbender. Anders syns også det er veldig kult at Norge gjør det så bra innenfor CG/VFX nå om dagen, hvilket gir han ekstra motivasjon til å nå sine mål.

 

Følg med på hjemmesiden til Anders, det kommer nok mye mer spennende fra denne karen!

ShowReel 2012 av Anders Grønvold Fossli på Vimeo.

Chuck Borris av Anders Grønvold Fossli, Tim Daniel Ophus, Ole Kristian Busk, Christer Johnsen på Vimeo.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Håvard Forland Isaksen

Håvard er en ivrig animatør som elsker stå på brett. Han er bosatt i Oslo, hvor han nå jobber som animasjons grafiker hos Schjærven Film. Håvard går bananas for flotte farge kombinasjoner og snåle karakterer.