Illustrasjon, Inspirasjon og tips

Ung og Lovende: Anette Moi


Share

“Ung og Lovende” er et fast innlegg der vi plukker ut det beste av unge talenter dette landet har å by på. Denne gangen har vi funnet en jente fra Bryne bosatt i Stavanger som illustrerer morsomme illustrasjoner med sterke og lekne farger.

Anette Moi er en 29 år gammel illustratør, grafisk designer og kunstner fra vestlandsbyen Bryne. Hun har alltid vært kreativ og likt å tegne, men tanken om å studere noe kreativt kom først etter videregående da hun søkte seg inn på grafisk design ved MI i Stavanger. Dette studiet ble dessverre aldri startet da det var for få søkere. Noen år senere fullførte hun en bachelor i Sosialt Arbeid men følte enda suget etter å arbeide med noe kreativt. -Etter jeg var ferdig utdannet sosionom, jobbet jeg på Sting som bartender, litt som barsjef og nattklubbsjef og litt som galleriansvarlig. Jeg var en tur i Australia og fant da ut at jeg ville søke på grafisk design igjen.

MI var blitt til Norges Kreative Fagskole da hun søkte på ny og startet sin designutdannelse. Etter to år ved NKF fortsatte hun til London Metropolitan University i Englands designmetropol for å fullføre en bachelor til. Det var mens hun bodde i London hun fikk sitt første betalte illustrasjonoppdrag fra Natt&Dag og ble “oppdaget”.

Anette forteller at stilen hun bruker har utviklet seg gjennom flere år. -Jeg har tegnet veldig mye hele livet og har alltid hatt kreative folk rundt meg som har inspirert meg. Min onkel er reklamemann og tegner, og min far er markedsfører. To kreative menn som har inspirert meg masse.

Vel tilbake i Norge fikk hun seg jobb i det nystartede Stavangerbyrået Mojo. Dessverre ble  hun permitert etter fem måneder da byrået hadde for liten oppdragsmengde. Hun fant da ut at hun ønsket å starte fulltid som illustratør, etter at hun hadde fått kunder som Pizzabakeren, Tommy Tee og Knirkefritt Management.

I fjor høst hadde hun sin første soloutstilling “Funfair” på Reedprojects Gallery i Stavanger. Dette skjedde da Martyn Reed kontaktet Anette etter å ha sett illustrasjonene på nettsiden hennes og i Natt&Dag. Hun har hatt flere utstillinger i år både på Bryne, i Stavanger, Oslo og nå sist på Øya Festivalen. -Det å ha utstillinger er det kjekkeste, man har ingen som sier “Nei, det må være litt mer sånn og sånn”, det er deg selv og din kunst, og det er veldig befriende og fantastisk å få lov til å stille ut!

Hun deler nå på tiden sin å jobbe som illustratør, ha utstillinger og drive med personlige prosjekter. Et av prosjektene vi virkelig elsker i Spetakkel er “One drawing per day” der hun legger ut en ny tegning hver dag på Facebook og Instagram. -Dette er krevende, men utrolig motiverende og kjekt. Mye av grunnen til at det er lett å bli motivert til å tegne dagens tegning er at jeg skal gi ut bok med alle tegningene til neste år. Det gleder jeg meg til!

Det blir spennende å se hva framtiden bringer for denne talentfulle jenten. For å se flere illustrasjoner fra Anette Moi ta en titt på hjemmesiden hennes eller følg hennes spennende serie “One drawing per day” på facebook.

Tupac Shakur

Tupac Shakur

Musikk legender - Anette Moi

Jah Shaka - Anette Moi

Peace & love - Anette Moi

Anette Moi

 

Heisenberg - Anette Moi

Heisenberg fra Breaking Bad

 

Tony Soprano - Anette Moi

Tony Soprano

 

Pizza Bakeren - Anette Moi

Pizza Bakeren

 

Etta James - Anette Moi

Etta James

 

EP Cover Knirckefritt Management - Anette Moi

EP Cover Knirckefritt Management

 

Natt&Dag - Anette Moi

 

Natt&Dag cover - Anette Moi

Natt&Dag cover

 

Love - Anette Moi

Love

 

Colorful Stavanger - Anette Moi

Colorful Stavanger

 

Tulips and banana - Anette Moi

Tulips and banana

 

Hehe - Anette Moi

Hehe

 

Wo - Anette Moi

 

We´re Fucked - Anette Moi

We´re Fucked

 

Dancing - Anette Moi

Dancing

 

Lakers woman - Anette Moi

Lakers woman

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter