Animasjon, Inspirasjon og tips

Ung og lovende – Stine Sæthre


Share

”Ung og Lovende” er et fast innlegg der vi plukker ut de beste av unge talenter dette landet har å by på. Denne gang har vi funnet 25 år gamle Stine Sæthre som brenner for karakter-animasjon og illustrasjon.

Stine Sæthre fra Eidsvoll ble født med blyanten i hånden. Når hun ikke hadde en blyant i nærheten, startet hun heller datamaskinen og tegnet søte små katter i MS Paint. Stine sier at hun var tidlig fascinert over Disney filmer, men tenkte ikke på at hun kunne ha det som yrke. Men som årene gikk og hun startet på videregående, begynte også tankene om å studere animasjon og vokse. Etter videregående startet hun på Teeside University i England. Men skolen oppfylte ikke de forventningene hun hadde til faget, så neste år valgte hun heller å søke inn til The Animation Workshop i Viborg, Danmark.

På The Animation Workshop spesialiserte hun seg i karakter-animasjon. “Det er det jeg virkelig brenner for!” forteller Stine. Hun liker å jobbe med både 2D og 3D animasjon, så lenge det involverer skuespill. Illustrasjon og karakter-design er hun også veldig glad i, og vil fortsette å jobbe med fremover.

I januar 2013 ble hun ferdig med sin bachelor i karakter-animasjon på TAW. Og kun en måned etter fant hun drømmejobben sin som 2d-animatør. Det var på animasjons filmen «Song of the Sea» hos Nørlum.

Stine finner inspirasjon nesten hvor som helst; fra skuespillere, folk på gata eller en god animasjonsfilm. En av favoritt animatørene hennes er Glen Keane som har blant annet jobbet som animatør og karakter-designer på flere Disney filmer. Hun sier at han har en så ufattelig livlig og god strek, og appeal i alle tegningene han lager. Hun liker også kunstnere som Alfons Mucha, J. C. Leyendecker, Chris Sanders, Alessandro Barbucci og mange flere

Følg henne på stinesaethre.blogspot.dk, her legges det ut alt fra skisser til ferdige arbeider.

Iwasntscared

TheZeppelin

 

Karakter Animasjon Showreel 2012

Out Of The Ordinary av Tommy Kinnerup, Dennis Jensen, Nikki Starostka, Atli V. Hafsteinsson, Stine Sæthre , Sandra N. Andersen, Keld Nissen og Sigrid Tangen

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Håvard Forland Isaksen

Håvard er en ivrig animatør som elsker stå på brett. Han er bosatt i Oslo, hvor han nå jobber som animasjons grafiker hos Schjærven Film. Håvard går bananas for flotte farge kombinasjoner og snåle karakterer.