Inspirasjon og tips

Visuelt 2013 har åpnet for påmelding


Share

Det er nå tid for den årlige Visueltkonkurransen igjen. Visuelt har vært Norges ledende konkurranse innen visuelt kommunikasjon i en lang årrekke og arrangeres i år for 20. gang. Det er en årlig begivenhet som har som mål å bidra til faglig inspirasjon og være et møtested for bransjen. –Visuelt er designernes designkonkurranse sier nettsiden. Den skal inspirere til målrettet nytenkning, kreativitet og høy faglig standard, og ikke minst hedre utøverne og de beste arbeidene innen visuell kommunikasjon.

Regler for å delta i Visuelt 2013

Konkurransen deles inn i de fire hovedkategoriene: grafisk design, illustrasjon, interaktiv design og moving image, hvor det deles ut Gull og nominasjoner til de beste innsendte arbeidene i en rekke underkategorier. Du kan lese mer om underkategoriene på Grafill sin nettside

Det finnes også en egen studentkategori som er en gyllen mulighet til å få sitt navn ut i bransjen. Flere av Norges mest anerkjente designere og illustratører har tidligere vunnet studentpriser før de senere har mottatt flere priser som profesjonelle utøvere. Du vinner ære og berømmelse, men konkurrerer også om å vinne et stipend på kr 10 000,- som gis til alle studentene som mottar Gull.

Visuelt er åpen for alle profesjonelle utøvere eller studenter fra de tidligere nevnte fagområdene. Både Norske og utenlandske utøvere bosatt i Norge kan delta, i tillegg til Norske utøvere bosatt i utlandet. Alle arbeider som leveres inn må være publisert i perioden 1.januar – 31.desember 2012.

Visuelt 2013

 ”Så aldri dagens lys”

En ny og spennende kategori for i år er ”Så aldri dagens lys”. Denne kategorien handler om idéer som døde ut og ble stanset før lansering av forskjellige grunner. Her kan du børste av støvet og dele de for omverden. Disse er også frigjort fra kravet om publiseringstid, så du kan sende det inn uavhengig av når det har blitt gjort.

Påmelding og priser

Påmelding til Visuelt åpnet onsdag 16. januar og siste frist for innsendelse er fredag 1. februar kl. 17:00. Det koster kr 600,- per innsendte arbeid for å delta mens det i studentkategorien koster kr 200,-.

28.februar til 2.mars vil de 25 jurymedlemmene samles for å vurdere de mange hundre innsendte arbeidene. Selve prisutdelingen foregår på Folketeateret i Oslo den 31.mai under Visueltdagene.

Du finner all informasjon du trenger for å delta på:
www.grafill.no/visuelt

Påmelding og innsending gjør du på:
www.visuelt.org

Hvem snakker vi om i 2013?

Siste frist for innlevering er 1. februar 2013

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Hovedfokuset hans er digital design men han har blant annet jobbet som lærer ved KiR, og har vært med å starte Spetakkel. Du kan sjekke ut portfolien hans på behance.com eller følge han på Twitter