Animasjon, Grafisk Design, Illustrasjon
Share

YCN Professional Awards er en konkurranse som kreative aktører verden over inviteres til å delta i. Med anerkjente jurymedlemmer, prestisjefylte trofeer og spennende premier, samt et fordelsaktig medlemsskap for alle som deltar er det absolutt en konkurranse som unge kreative har mye igjen for å delta i.

YCN er en organisasjon med base i London, som siden oppstarten i 2001 har gitt sine kreative medlemmer vind i seilene i tidlige stadier av deres profesjonelle karrierer. Unge kreatører innen fagområder som design, reklame, animasjon, illustrasjon og alt av kreativ virksomhet har fått hjelp på veien, blant annet gjennom deres mangeårige prisutdeling, muligheten for online-porteføljer, kreativ katalog, kurering av jobbmuligheter og mer.

En kreativ konkurranse

Helt siden oppstarten har de arrangert en prisutdeling for studenter innen kreative felt, men nytt for året er deres YCN Professional Awards. Dette er en prisutdeling for fremadstormende kreatører verden over som jobber i bransjen, men har uteksaminert i løpet av de siste åtte årene. Til denne prisutdelingen inviterer YCN deg til å sende inn en portefølje bestående av fire prosjekter innen kategoriene: Design og Kommunikasjon, illustrasjon og animasjon. Siste frist for innlevering er 28. mars 2013, og innleveringene må bestå av kundearbeider, eller prosjekter gjort av mastergradstudenter, som også inviteres til å konkurrere i denne klassen.

02_YCN_AWARD_LowRes2

Alle innleveringer vil bli vurdert av en fremtredende og inspirerende internasjonal jury, med to innledende runder med online-vurdering før juryeringsdager blir holdt i Soho House London og New York. Deres multidisiplinære jury teller hele 80 dyktige personer, med både nye ukjente, og store etablerte navn som blant annet: Jessica Walsh fra Sagmeister & Walsh, Creative Reviews redaktør Patrick Burgoyne og Blink grunnlegger James Studeholme. I det hele vil det bli annonsert opp til 30 vinnere.

YCN Annual bok

YCN har slått seg sammen med Soho House for å holde Juryeringsdager, og dette blir fulgt opp med et slipp-arrangement for årets YCN Annual bok. Denne vil presentere alle prisvinnende arbeider, samt andre bemerkelsesverdige bidrag, og bli internasjonalt publisert innen den kreative industrien. Vinnerene vil også bli presentert på YCN sin hjemmeside, og invitert til å snakke på bransjerelaterte arrangementer og screening på Soho House internasjonalt.

Med en glitrende visuell invitasjonkampanje designet i samarbeid med den New York-baserte typografen Craig Ward, oppfordrer YCN til å “Shake it up” gjennom påmeldinger. Slående typografi er kombinert med bilder av den fysiske prisen som vinnerne stikker av med.

03_Combination_LowRes2

 

Det koster 40 pund å delta, og da blir man samtidig supermedlem i YCN for ett år med de fordelene det medfører. Spetakkel håper på norske bidrag og at noen kaprer et av de utrolig kule trofeene!

We believe that well organised Award programmes have a valuable role to play in sharing brilliant new creative work and publicly recognising those behind it…

– Nick Defty, YCN grunnlegger

 

Siste frist for innlevering er 28. mars 2013

 

 

SHAKE IT UP from YCN on Vimeo.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spetakkelet

Marius Wathne

Marius Wathne er Art Director og Partner i Oslo-baserte Studio Fusentast på Grünerløkka, glad i typografi, infografikk, pakningsdesign, og alle visuelt tiltrekkende løsninger som kommuniseres på en enkel måte.