Spetakkelet

Spetakkelet - SpetakkelHva er Spetakkel?

Spetakkel (spəˈtɑkəl)
substantiv nøytrum
kraftig bråk, leven, lage spetakkel

Vi i Spetakkel skriver for og om folk i den kreative bransjen i Norge, hovedsakelig kreatører.

Vår hensikt er å samle grafisk design, foto, animasjon, illustrasjon, reklame og andre kreative fagområder på ett sted, og skape litt leven og oppmerksomhet rundt dem som driver med det. Rett og slett fordi vi er veldig glade i lage leven. Vi brenner for det vi driver med. Vi brenner for andre kreatører som driver med noe de brenner for. Og vi har internettilgang. Slikt blir det gjerne spetakkel av.

Spetakkel ble opprettet fordi det er få – eller ingen – lignende sider i Norge. Vi savnet rett og slett det vi i dag tilbyr med Spetakkel; et sted hvor du kan lese om hva som rører på seg av unge og talentfulle kreatører i Norge, og hva de holder på med.

Og hvem er dere?

Spetakkel drives av åtte faste kreatører som er bosatt i forskjellige deler av Norge, og som alle har sine spesialfelt innen forskjellige fagområder. I tillegg publiserer vi gjesteinnlegg når andre har noe fornuftig (eller mindre fornuftig) på hjertet. Send oss en mail! Du brenner inne med noe, og vi liker både det og deg. Send oss det før det kjølner.

Hva skriver dere om?

Vi skriver om alt fra nyheter og ting som skjer, til inspirasjon, intervjuer, trender, reflekterte tekstinnlegg, tutorials og annet av relevans. Men vi liker at det bråker litt, så vi prøver også å skape litt spetakkel gjennom innlegg med sterke standpunkt som går i mot det etablerte. Ulike meninger verdsettes, og det oppmuntres til gode faglige diskusjoner. Og der kommer du inn. Du har en sterk mening om noe. Vi ser det på deg. Kom igjen, send den til oss. Vi skal ta godt vare på både den og deg.

Hvorfor har dere en wrecking ball som logo?

Fordi det er vanskelig å bedrive spetakkel med en blomsterbukett. Og vi var før Miley, hvis du lurte.

Kan jeg følge dere på Facebook?

Bare hvis vi får gi deg en saftig highfive først. Du finner oss her.

Spetakkelet

Stig Bratvold,

Stig Bratvold

Stig Bratvold jobber som digital designer hos Uniform i Oslo. Han har en bachelor i kommunikasjonsdesign fra RMIT University i Australia. Stig brenner for typografi, vektorisme, CSS, chili og kaffe.

Marius Wathne,

Marius Wathne

Marius er en grafisk designer med bachelorgrad i Communication Design fra RMIT i Melbourne, og en forkjærlighet for infografikk, pakningsdesign og typografi.

Fredrik Staurland,

Fredrik Staurland

Fredrik er en designer som holder til i Oslo, han jobber i Superblaise, og er stor tilhenger av typografi. Han er liker minimalisme, og optimaliserte former. Han har studert grafisk design i både Trondheim og Melbourne.

Helge Svendsen,

Helge Svendsen

Eksil-siddsen Helge jobber som tekstforfatter i reklamebyrået Retail House. Utdannet fra Westerdals og er over gjennomsnittlig opptatt av kommunikasjon og teknologi. Veldig glad i gode historier og spill.

Håvard F. Isaksen,

Håvard F. Isaksen

Håvard er en ivrig animatør som elsker å stå på brett. Han jobber nå som animasjonsgrafiker hos Schjærven Film i Oslo. Håvard går bananas for nydelige fargekombinasjoner og snåle karakterer.

Ingvild F. Melien,

Ingvild F. Melien

Fotograf og geograf med utdannelse fra UiB, NKF og Fudan/Yunnan University i Kina. Bor i Bergen der hun jobber i eget fotofirma. Ingvild liker symmetri og arkitektur og er hobbyplystrer

Pia B. Ringstad,

Pia B. Ringstad

Grafisk designer opprinnelig fra Ålesund, bosatt i Oslo. Fullførte sin Bachelorgrad ved RMIT University i Melbourne, Australia. Har en forkjærlighet for håndlagde illustrasjoner og typografi. Hurra!

Wenzel Prokosch,

Wenzel Prokosch

Seiler og fotograf med lidenskap for arkitektur og uspektakulære landskap. Med bakgrunn fra Lofoten Folkehøgskole og Norsk Fotofagskole jobber han nå som frilansfotograf med hjem og kontor ombord i en seilbåt i Trondheim.